Over Ons

De Stichting Help a Star Foundation houdt zich bezig met welzijn en educatie van kinderen en jongeren door ze trainingen aan te bieden op allerlei gebieden. De Stichting Help a Star Foundation is in 2021 geregistreerd bij de Kamer van Koophandel in Nederland en heeft in datzelfde jaar ook de ANBI Status via de belastingdienst ontvangen.

Missie

De missie van Stichting Help A Star is er een van ontwikkeling en vooruitgang. We bieden ondersteuning, via een reeks benaderingen, aan de kinderen van de wereld in moeilijke omstandigheden, om ervoor te zorgen dat ze hun volledige potentieel kunnen bereiken. Wij geloven dat ze door deze inspanningen zullen uitgroeien tot succesvolle individuen in hun thuisland.

We concentreren en richten onze inspanningen op de opvoeding van deze kinderen. Door middel van onderwijs zal het kind leren en ervaren en zo de toekomstige leiders van hun naties worden. Zoals president John F. Kennedy zei: “Leiderschap en leren zijn onmisbaar voor elkaar.

We gebruiken de ervaring van onze teamleden om die opleiding en ondersteuning te bieden. De achtergronden van ons team variëren, maar ze werken allemaal samen om de kinderen de steun te geven die ze nodig hebben. Wij zijn wedstrijdzwemmers, paardentrainers, bedrijfseigenaren, atleten, opvoeders, journalisten en technologiespecialisten.

Ons doel is om een positieve impact te hebben op de jeugd die we dienen, kansen te bieden, kennis te delen om de wereld een betere plek te maken.

Visie

WIJ ZIEN EEN WERELD WAARIN IEDER KIND ZIJN DROMEN KAN REALISEREN EN EEN BETER LEVEN KAN LEVEN

De Stichting Help A Star Foundation is opgericht omdat er kinderen in nood zijn; we streven ernaar om daar een handje te helpen, een bemoedigend woord te geven en hen te laten weten dat ze niet alleen zijn.

We werken eraan om het leven van kansarme kinderen te verbeteren en te verbeteren, in de hoop een positieve impact te hebben op de jeugd van de wereld.

Met onze inzet willen we kennis delen en kansen bieden.

Zoals Nelson Mandela zei: “Onderwijs is het krachtigste wapen dat je kunt gebruiken om de wereld te veranderen.”

Ons doel is niet om in problemen te denken, maar om oplossingen te zoeken; we zijn een klein team van professionals, maar onze impact is groot en onze visie voor de toekomst is enorm.

We hopen dat ons werk anderen inspireert om zich bij dit initiatief aan te sluiten en de wereld een betere plek te maken.

Ons motto is dan ook: “Het leven van de jeugd verrijken.” of in het Engels “Enriching the lives of Youth.

Kernwaarden

Deze kernwaarden vormen de bestaansreden van de Stichting Help A Star Foundation:

DIENSTEN BOVEN ONSZELF – we bestaan om kinderen in nood te dienen

VOLHARDING DOOR ALLE OBSTAKELS – we zullen obstakels overwinnen en nooit opgeven

GEMOTIVEERD NAAR EXCELLENTIE – we voeren onze missies en projecten uit om positieve verandering te creëren

REAGEREN OP ANDEREN – we luisteren en leren en handelen dan; de taak kan niet met succes worden voltooid als we niet luisteren naar de kinderen die we dienen

CONSTANTE VERBETERING – we zullen altijd proberen onze inspanningen te verbeteren

GEFOCUST – we sturen onze toekomstige richtingen en initiatieven aan op basis van de successen van de kinderen die we dienen

Bestuursleden

De Stichting Help a Star in Nederland bestaat uit de volgende bestuursleden:

  • Xiomara Getrouw (Voorzitter)
  • (Secretaris positie vacant)
  • Peter Troon (Penningmeester)
  • David Getrouw (Bestuurslid)
  • Edwin Vermetten (Bestuurslid)

Het Nederlands bestuur is zelfstandig, maar werkt ook samen de zuster stichting Help a Star Foundation in de Verenigde Staten. Zo kunnen projecten (waar mogelijk en er wederzijdse belangen zijn) gezamenlijk worden uitgevoerd om nog betere resultaten te behalen.

Meer informatie

Meer informatie over de Stichting Help a Star Foundation is te vinden op onze hoofd website: https://www.helpastar.org/